The American Way: Joshua Tree, Route 66 en Kaibab National Forest

We zijn er klaar voor. De camper zit vol met benzine (>200 liter), gas (>40 liter), water (>100 liter), eten (veul), drinken en een BBQ, dus we kunnen even vooruit. We hebben een paar uurtjes nodig om te wennen aan de Amerikaanse weg-manieren: het STOP-bord is heilig (full stop anders boete) maar rechts inhalen is geen probleem. En, als je rechtsaf wilt slaan bij een stoplicht, dan mag je door rood. Soms tenminste, als het veilig kan… Hoe dan ook, we rijden, voelen ons veilig en na een goede dag in de camper komen dan aan bij ons eerste National Park: Joshua Tree.

Joshua Tree National Park is, op een slordige 360 km afstand, hét nationale park “vlakbij” Los Angeles. Leuk voor een weekendje weg dus. Joshua Tree National Park is bekend om zijn, jawel, Joshua bomen, maar ook om de grote rotsen, de cactussen en het feit dat de Colorado Dessert en de Mohave Dessert hier samen komen. Voor ons is het vooral de vuurdoop met de camper. We rijden via de zuidkant (Cottonwood) het park in en zoeken de camping op. Deze is vrij basic, eigenlijk niets meer dan een plekje met een picknick bankje en een openbaar wc, geen telefoonbereik of elektra. Lekker off the grid dus! We maken ons op voor de eerste avond in onze camper. Die avond vergapen we ons al aan de sterrenhemel in de woestijn.

We staan, na een onwennig nachtje, weer vroeg op en rijden een mooie scenic route naar de eerste rotspartijen. Na wat geklim en geklauter op verschillende plekken gaan we ook nog even kijken in het plaatsje Joshua Tree, waar we in het visitors center het junior programma vinden waarmee badges verdiend kunnen worden. Tof, een activiteit! De rest van de dag besteden we aan het invullen van ranger boekje aan de hand van milestones in het park. ’s Avonds stoken we een vuurtje bij de camper, marshmallows erbij, en iedereen blij!

Oké, je hebt dus de basic campground in een national park. Het andere uiterste is de commerciële camping, waar je waar je alles hebt van zwembaden tot wifi op je plek. Op de commerciële camping in Kingman genieten we van het zwembad en die douche is toch wel erg welkom na een paar dagen stoffige woestijn. Kingman is de bakermat van een van de langste stukken van de Route 66, de meest Amerikaanse weg die je kan bedenken, en met onze rijdende billboard misstaan we daar niet. Oke, het is wel omrijden, maar langs de route zijn veel oude auto’s en gebouwen naar Amerikaanse architectuur.

Route 66 was vroeger de route van oost naar west Amerika, maar is bijna overal vervangen door een snellere, rechtere snelweg. De route 66 is op veel kaarten verdwenen als primaire route waardoor een uitloop is ontstaan in veel plaatsen langs de originele route. Dankzij populaire films als Cars en de toeristen die volgden zijn de meeste dorpen echter nog bewoond en is het aantal spookstadjes beperkt. Wel zien we veel verlaten gebouwen langs de route en ranches die te koop staan. In een van de oudste service stations langs de weg verkopen ze inmiddels geen autobanden en motorolie meer maar T-shirtjes en magneetjes aan toeristen. Adaptieve ondernemer zullen we maar zeggen, al bijna 100 jaar (sinds 1926)  

We eindigen deze etappe in het Kaibab National Forest, wederom in eenvoudige camping zonder stromend water. Naast ons staat een gezin met een gigantische caravan. “Gehuurd”, geeft de moeder van twee aan, “en volledig geplaatst door het verhuurbedrijf.” Ook dat is the American Way! We kunnen hier genieten van de natuur, koken in onze skillet en spotten we onze eerste echte wildlife, gewoon op de camping. Hierna gaan we weer door richting Grand Canyon, benieuwd wat ons daar staat te wachten.

Veel liefs, Carlijn en Teun

6 Antwoorden op “The American Way: Joshua Tree, Route 66 en Kaibab National Forest”

  1. Nicoline

    Leuk hoor, en jaloersmakend! De reden dat we hier gisteren ook weer een ‘ wanneer zullen we weer een verre reis maken?-gesprek’ hadden 🙂

  2. Anoniem

    Die pan met bonen en eieren ziet er echt uit als een cowboy maaltijd. Volop vuurtjes stoken en inderdaad die sterrenhemel✨🌟
    Mooie foto’s en veel herkenning. Alleen het zwembad is nog luxer geworden😉
    Hoe gaat het slapen en reizen met die twee?,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *