Make a plan, adapt…

Los Angeles, daar zijn we dan! Het zweet van de reis is opgedroogd, de jetlag overwonnen, onze bagage is compleet, onze kinderen zijn geduldig (nou ja, soort van) en de camper staat voor de deur. We zijn na een klein weekje klaar om met de campertrip te beginnen. Maar niet alles ging volgens plan, we spoelen de film een weekje terug…

Maandagochtend vertrokken we lopend met negen tassen, twee kinderen en een wandelwagen naar het treinstation. Het kwartiertje lopen met de bagage zorgde voor klotsende oksels maar we haalden onze trein op tijd. Ook op Schiphol verliep alles voorspoedig en voordat we het door hadden, zaten we in het vliegtuig. Direct na het opstijgen kwam de vraag al: “Zijn we er bijna?”, gevolgd door een “ik wil naar huis!” Oef. Elf uur hebben wij onze ogen niet dicht kunnen doen, maar de kids gelukkig wel. De grootste uitdaging begon in LAX waar we twee uur mochten aansluiten om door de douane te komen en vervolgens nog konden zoeken naar onze wandelwagen. Die was er helaas niet. Onze huurauto was er gelukkig wel, maar hier mochten we ook een uurtje wachten voordat we konden vertrekken. Uiteindelijk doken we het bed in na een reis van ongeveer 23 uur…

De volgende dag moesten we onze plannen aanpassen. Het goede nieuws was dat onze wandelwagen was gevonden en zou worden bezorgd. We gingen dus niet naar de stad of het strand want we moesten wachten op de koerier met de wandelwagen. Deze kwam ruim 3 uur later dan gepland, maar we waren blij met het terugzien van de wandelwagen. Nu konden we op stap! De middag doorgebracht op het strand en bij een Mexicaans restaurant gegeten.

We hebben een huisje in een van de buitenwijken van LA: Long Beach. Het is hier heerlijk rustig en we hebben alles bij de hand. Om ook wat te zien bezoeken we Griffith Park, een groot park bovenop en rondom een heuvel met veel groen en speeltuinen. Op de top is een observatorium en sterrenkundig museum met een uitzicht over de stad en de “HOLLYWOOD” letters. Een mooie plek om de dag te beginnen en om vervolgens naar downtown te gaan om sterren te spotten op de walk of fame. Hier mochten we weer onze plannen aanpassen. De speeltuinen waren te leuk, er is zelfs een mini-treintje, het museum is te interessant en de lunch is er te goed. Voordat we weg waren was het 15:30 uur en belanden we in een grote auto polonaise. Downtown LA gingen we niet meer halen, en een bezoekje aan de oude wijk waar Teun gewoond heeft ook niet. Gelukkig hebben we nog 9 weken vakantie en komen we nog terug in LA.

De jetlag helpt ons vroeg op te staan en drukke dagen helpen ons niet in slaap te vallen aan het einde van de dag. Dus, Disneyland! Op de Disneyland-app zien we precies hoe lang de wachtrijen zijn dus passen we onze route steeds aan om zo weinig mogelijk ‘lintjes te lopen’. We trekken er in ons bezoek zoveel attracties uit als we kunnen (14!), bezoeken Star Wars: Galaxy Edge, bekijken de parade en eten er pizza. Als we rond 20:30 de parkeerplaats afrijden liggen de kids al in een diepe slaap.

Morgen gaan we met onze camper naar het oosten op weg naar Joshua Tree National Park waar we off the grid kunnen kamperen in het park. Mooie wandelingen, kampvuurtje, BBQtje, dat soort dingen. Of we die plannen moeten aanpassen horen jullie volgende keer!

Liefs,
Carlijn en Teun

11 Antwoorden op “Make a plan, adapt…”

 1. Rob Gielen

  Hej wat leuk, ik kreeg een mailtje omdat ik nog op jullie oude blog geabonneerd was! Heel veel plezier de komende maanden, ik ben stikjaloers!!!!

 2. Jeanne

  Reizen met kleine kindjes🥹 een uitdaging. Maar na alle zuur komt het ziet. Heerlijk rustig strand en een speeltuin voor jullie alleen.
  En dan nu lekker genieten van de campertrip.
  😘 and stay save 👼

 3. Pauline

  Klinkt als een enorm goed begin! Wat zullen de kids hun ogen uitkijken…en das pas de eerste paar dagen. Veel plezier en aanpassingsvermogen gewenst! 😉

 4. Maaike schoenmakers

  Sounds like a rollercoaster, but with a lot of fun!!!

  Het zal in de bush bush wel wat rustiger worden, mits er geen beer op je hoofd gaat schijten. 😉

  Veel plezier joh!

 5. Kim

  Lieve Teun en Carlijn,

  Het klinkt als een fijne start en go with the flow hebben jullie al meteen noodgedwongen toegepast. Heeeel veel plezier!

  X kim

 6. Rianne Van Boxtel

  Klinkt nú al als een onvergetelijk avontuur! Geniet ervan met z’n viertjes. We zijn benieuwd naar de volgende belevenissen. Post maar raak, wij lezen graag mee!

  Groetjes,
  Denny en Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *